Kesä ja kärpäset

LOMAMOOD.

Vaikka lomallahan meillä on vasta lapset.

On ollut leiriä, harkkoja, kesäkerhoa ja yökyläilyjäkin jo niin monta, etten pysy enää laskuissa. Jokainen aurinkoinen ja lämmin päivä otetaan ilolla vastaan ja juostaan ulos heti aamupalan jälkeen. Tai ennen sitä. Tai aamupalaksi syödään jäätelö ulkona. Molempi parempi.

Edelliskesien vähintääkin kummalliset säät on opettaneet nauttimaan jokaisesta edes hitusen lämpimästä päivästä. Ruoka tehdään grillissä mahdollisimman usein, ja mahdollisimman helposti. Ne tuuliset päivät, kun tuntuu että tukka lähtee päästä, ollaan sisällä. Ja siivotaan hullun lailla, jotta sen auringon ilmestyessä päästään pihalle.

DSC_0047DSC_0008

Etelänlomalle me ei tänäkään kesänä lähdetä, ellei Kotkaa ja Helsinkiä sellaisiksi lasketa. Meillä vanhemmilla alkaa loma kunnolla vasta heinäkuun puolella, silloin saatetaan karata pohjoiseen, jos jaksetaan. Särkänniemi, Repovesi ja Suomenlinna olisi to go -listalla kans, jos vain aurinkoisia päiviä riittää.

DSC_0185DSC_0207

Kaikkea, tai oikeastaan mitään, ei yritetä mahduttaa lomaan. Meillä kesä ja parhaat muistot syntyy hetkessä elämisestä. Olen tosin aina vierastanut ajatusta, että eletään lomaa varten. Tai että maanantaina kirotaan edessä olevaa viikkoa, ja rukoillaan, että olisipa kuin ihmeen kaupalla jo perjantai. Me ollaan pikkuhiljaa saatu rakennettua elämää niin, että aikaa jää tavallisessa arjessa eniten perheelle. Näin kesällä se tuntuu erityisen hyvältä.

IMG_2777.JPGDSC_0260

(Tähän väliin täysin ilmainen shoutout Citymarketille! Vegaaniset irtokarkit on merkitty erikseen, WUHUU!!)

IMG_2788DSC_0129

Yksi kesän kohokohdista, tai siis kesää suunnitellessa, oli keittiöpuutarha. Kahden välivuoden jälkeen keksittiin hyvä paikka istutuslaatikoille ja saatiin jopa kylvettyä siemenet! Nyt kasvimaalta haetaan ruokiin jo salaattia, pinaattia ja tilliä. Niin parasta! Oikeastaan en tiedä mitään muuta, mistä tulisin tällä hetkellä yhtä hyvälle mielelle.

DSC_0040DSC_0223DSC_0212

Tai no tiedänhän minä. Lasten ilo on sellainen, mistä nautin suunnattomasti. Usein kyllä omaa fiilistä voi kuvailla sanalla riittämätön, kun ei voi tarjota niin paljoa aktiviteettia mitä nämä kaipaisi. Onneksi tykkäävät myös rauhallisista kotipäivistä ja osaavat nauttia pienistäkin jutuista.

DSC_0113DSC_0119DSC_0117

Pizzapäivä, yhteinen leipominen, puumajan kunnostus, se kasvimaa. Tosi pieniä, kivoja asioita, joissa tärkeintä on se yhdessäolo. Oikeasti läsnäolevana, eikä puoliksi kännykällä. Sitten kun saisin nämä innostumaan vielä suursiivouksesta samalla tavalla, olis mun elämä täydellistä, haha!

DSC_0062DSC_0079DSC_0268DSC_0309IMG_2824-2.jpg

Meillä rauhoitutaan nyt juhannuksen viettoon. Ostettiin vissiin Citymarket tyhjäksi ostoskassien perusteella. Nyt laitetaan tulet uuniin ja otetaan herkut esille ja Netflix päälle. Ihanaa olla kotona ♥

Leppoisaa juhannusta, nauttikaa toisistanne! -Jaana


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s