Nopea ja helppo raparperipiirakka

Jos minun täytyisi valita kesämökille yksi kasvi, valitsisin raparperin.

Rapaperi_mokkipuutarha_3858

Raparperi aloittaa satokauden aikaisin ja satoa on tarjolla koko kesän. Sadosta pystyy tekemään melkeinpä mitä tahansa. Raparperi taipuu hilloista piirakoihin, mehuista jäätelöihin ja kiisseleistä kakkuihin. Grilliruoan kaveriksi sopivaa raparperichutneytä unohtamatta.

Raparperi_mokki_3851

Raparperi sopii myös monen marjan pariksi, klassisin yhdistelmä lienee raparperi ja mansikka. Myös vadelma on oiva makupari kirpeälle raparperille.

Mansikka_raparperi_0021

Raparperin kanssa suositellaan nautittavaksi maitotuotteita, koska raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo kalsiumia. Eli kannattaa ottaa se toinenkin annos vaniljajätskiä raparperipaistoksen kera. Ihan vain terveyssyistä.

Raparperi_maljakko_0822

Raparperi sopii mainiosti myös pakastettavaksi. Pilko varret, sokeroi palat kevyesti ja pakasta pusseissa. Keskellä talvea nautittu raparperipiirakka tai raparperihillolla maustettu aamupuuro muistuttaa ihanista kesäpäivistä.

Raparperi_5049

Tämä raparperipiirakka ei kikkaile erikoisella ainesosaluettelolla. Raaka-aineet löytyvät helposti ja kuuluvat monen mökkikeittiön perusvarustukseen. Piirakka on helppo valmistaa ja onnistuu, vaikka jauhopeukalo olisikin vähän keskellä kämmentä. Tai jos seuralaisena on innokkaita pikkuleipureita. Vatkaamatta valmistuva raparperipiirakka valmistuu nopeasti.

Helppo_ja_nopea_raparperipiirakka_0477 (1)

Helppo ja nopea raparperipiirakka on passeli päiväkahviherkku, kun köökissä ei halua kökkiä koko päivää. Tai kun pihaan on kaartamassa yllätysvieraita.

HELPPO JA NOPEA RAPARPERIPIIRAKKA

1 kananmuna

1 dl sokeria

1 dl maitoa

1/2 dl öljyä

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 dl kaurahiutaleita

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 tl jauhettua kardemummaa

Pinnalle

4 dl raparperinpaloja

3 rkl sokeria

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 25 cm:n piirakkavuoka.
  2. Vatkaa muna ja sokeri kevyesti sekaisin käsipelillä kierrevatkaimella. Lisää maito ja öljy ja sekoita seos tasaiseksi.
  3. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  4. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja sokeri.
  5. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin paistovärin.
  6. Tarjoa vaniljavaahdon, kastikkeen tai jäätelön kera.
  • Jos mökin maustekaapista ei löydy kardemummaa, sen voi hyvin jättää pois.
  • Vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiksi jauhoiksi piirakka sopii kauraa sietävän keliaakikon ruokavalioon.
  • Uuneissa, ja varsinkin mökkiuuneissa, on eroja. Tarkkaile siis paistoaikaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s