Syyskesä maistuu marjoille

* Yhteistyössä: Plusmarjat Oy

Loppukesä, syyskesä, alkusyksy, millä nimellä elokuuta sitten nimittääkään. Niin tai näin, kesän ja syksyn taitekohta maistuu ihanasti marjoille!

1_marjat_1611

Kylmästä kesästä johtuen vadelman pääsato on juuri nyt parhaimmillaan. On siis aika herkutella pulleilla ja mehukkailla vatukoilla ja vaapukoilla. Näitä herkkuja saa pitkälle syyskuuhun.

2_vadelma_1656

Tänä vuonna myös herukkapensaat notkuvat marjoja. Kirpsakat herukat maustavat aamujogurtin, leivonnaiset ja smoothiesit. Jos herukkapensaita ei löydy omasta takaa (tai unohtaa suojata sen ainokaisen punaherukkapensaan rastailta…), niin myös näitä vitamiinipalleroita löytyy Herralan marjatilan myyntipisteeltä Kauppakeskus Veturin ulkopuolelta.

3_punaherukka_1625

Makoisa mansikkakausi jatkuu edelleen, sillä myöhäisempi lajike Malwina tarjoaa satoa pitkälle syyskuulle. Malwinan marjat ovat isoja, maukkaita ja aivan täydellisiä esimerkiksi kakkujen koristeluun. Loppukesän mansikka tuo väriä, mehevyyttä ja kauneutta vaikkapa sadonkorjuusalaattiin.

4_Mansikka_malwina_1663

Marjat ovat toki parhaimmillaan tuoreina nautittuna. Ja tuoretta satoa kannattaa hyödyntää niin kauan kuin sitä on tarjolla.

5_mansikka_malwina_1692

Kotimaiset maukkaat ja mehevät marjat suorastaan huutavat päästä tarjottavaksi leivonnaisten kera. Ja onhan marja nyt melkein kuin salaatti… Otetaan vaikkapa mansikka: se sisältää paljon C-vitamiinia ja sen sanotaan virkistävän, puhdistavan ja kiinteyttävän elimistöä. Ei kai se haittaa, jos marjaan sipaisee ihan vain pikkuisen kermavaahtoa tai dippaa sitä sulaan suklaaseen..? Terveystuote yhtä kaikki!

6_mansikka_malwin_marenki_1703

Marjojen avulla on helppo loihtia nopeat herkut esimerkiksi näistä kauniista marenkikupposista. Valmiita marenkipohjia löytyy ruokakaupoista, pienet marenkileivospohjat löysin K-Citymarketista.

7_mansikka_malvin_marenki_1740

Äärimmäisen helpot, mutta kuitenkin näyttävät pikkuleivokset sopivat vaikka rapujuhlien raikkaaksi päätökseksi tai yllätysvieraille tarjottavaksi.

8_marenki_marja_leivos_0022

Valmiin marenkipohjan lisäksi tarvitaan vaahtoutuvaa vaniljakastiketta, jota voi halutessaan raikastaa lisäämällä valmiin vaahdon joukkoon rahkaa. Lusikoi vaahtoa leivosten syvennyksiin ja kokoa päälle keko kauden marjoja. Mansikoita, mustikoita, vadelmia, herukoita. Tai vaikkapa hillaa, jota sitäkin on myynnissä Herralan myyntikojulla.

9_marenki_marja_leivos_0029

Veturin pääovien vieressä sijaitseva myyntipiste on auki vielä syyskuun loppuun. Paikalla ollaan kelistä riippumatta, joten tuoreita marjoja voi hakea vaikka joka päivä. Marjat tulevat aina niin läheltä kuin vain on mahdollista. Esimerkiksi mansikoista suurin osa tulee Herralan marjatilan omilta pelloilta Anjalasta.

Makoisaa ja vitamiinipitoista syyskesän jatkoa!


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s