Synttäriarvonta!

* Yhteistyössä Suomalainen Kirjakauppa

Kauppakeskus Veturi täyttää tällä viikolla viisi vuotta! Juhlahumua riittää koko viikonlopulle perjantaista sunnuntaihin. Talo täyttyy tarjouksista, synttärihulinasta ja vauhdikkaasta ohjelmasta. Tarkkaile siis Veturin nettisivuja sekä tällä viikolla lähistön koteihin jaettavaa Veturin Synttäri-lehteä.

Juhlahumun kunniaksi blogissa järjestetään kiva synttäriarvonta! Arvonnan sponssaa Suomalainen Kirjakauppa ja palkintona on ajankohtainen Trivial Pursuit 2000s -lautapeli.

Arvonta_Trivialpursuit_suomalainen_0977

Trivial Pursuit ilmestyi ensi kertaa vuonna 1981 ja onkin sittemmin saavuttanut klassikkopelin arvon ja maineen. Pelistä on julkaistu vuosikymmenien varrella useita eri muunnoksia, kuten perhepainos, lapsille tarkoitettu peli sekä vuosituhannen vaihteessa julkaistu Millenium-versio. Tuorein päivitys on Trivial Pursuit 2000s, jossa käsitellään 2000-luvun tapahtumia.

trivialpursuit2000s_suomalainenkirjakauppa_1023

Pelin kysymykset perustuvat 2000-luvun yllättäviin faktoihin, jännittäviin tapahtumiin ja hauskoihin havaintoihin. Esimerkiksi selfie-sanaa ei löydy perheperintönä minulle kulkeutuneesta vuoden 1985 Trivial Pursuitista… Lienee siis aika päivittää tuo yli 30 vuotta vanha versio, sillä vaikka sen pelaaminen aiheuttaakin aina makeat naurut, on suuri osa kysymyksistä aivan hepreaa nuoremmalle polvelle. Runsaista Neuvostoliitto-aihepiireistä puhumattakaan.

trivialpursuit_suomalainenkirjakauppa_1018

Lautapelit liittyivät tiiviisti lapsuuteni jouluihin. Pukinkontista löytyi joka vuosi koko perheelle tarkoitettu kova paketti, jonka ääressä juhlapyhät vierähtivät rattoisasti (pelikuninkuudesta taistellen, säännöistä vängäten ja isoveljen kanssa riidellen). Sittemmin lautapelejä ostettiin lahjaksi illanistujaisiin. Muistan eräänkin kerran istuneeni lautapelin ääressä aamuviiteen, koska yksi vieraista ilmoitti, ettei lähde ennen kuin on voittanut pelin edes kerran. Nykyään yhdessä pelattavat lautapelit ovat hauska synttärilahja paitsi lapsille niin myös aikuisille. Mikäs sen parempaa syksyn pimenevissä illoissa kuin rauhoittua yhdessäoloon, kaivaa lautapelit kaapit kätköistä tai päivittää valikoimaa uusilla versioilla.

Arvonta_peli_ilta_trivial_pursuit_Veturiblogi_0982

Peli-ilta vaatii tietenkin naposteltavaa, hyvää juomaa ja vähintään yhden pelikumppanin.

peli_ilta_syksy_0995

Trivial Pursuit 2000s on 2-6 pelaajalle tarkoitettu peli, jossa uutena twistinä voi haastaa vastustajat vastaamaan kysymykseen, jota ei itse tiedä. Ohjelappusen mukaan (se kannattaa ihan oikeasti lukea) ”peliä on muutettu. Unohda aikaisemmin oppimasi ja tutustu huolellisesti uusiin sääntöihin.” Pidin erityisesti aloitusvuoron määrittämisestä: ”Se pelaaja aloittaa, jolla on levein hymy!

trivialpursuit2000s_suomalainen_kirjakauppa_1032

Ihmetystä herätti ainoastaan pelin ikäraja: 16+. Hetken mielessä kävi, onko uusin versio ihan oma ”aikuisten” peli ja Suomalaisen Kirjakaupan myyjän kanssa nauroimme, kuinka paljon poskia mahtaa kuumottaa kysymyksiä lukiessa? Mutta peliä kyllä markkinoidaan koko perheen lautapelinä ja ainakin näin äkkiseltään vaikuttaa, että kysymykset sopivan vallan mainiosti myös lasten korville. Tosin kysymykset ovat melko vaikeita, helppoja ”lapsikysymyksiä” ei eteen tullut.

trivialpursuit2000s_1031

Onko 2000-luku siis hallussa? Nyt on aika selvittää perheen tai kaveriporukan mestaritietäjä uudistetun painoksen äärellä ja kokoontua yhteiseen peli-iltaan. Osallistu arvontaan ja voit voittaa pelin itsellesi tai antaa vaikkapa lahjaksi!

trivialpursuit2000_oeliilta_suomalainenkirjakauppa_1011

Voit osallistua Trivial Pursuit 2000s -lautapelin arvontaan jättämällä viestin tämän postauksen perään. Osallistuakseni tarvitset sähköpostiosoitteen. Osoitetta ei julkaista, mutta se tarvitaan kommentin jättämiseksi ja mahdollista voittoyhteydenottoa varten.

Voit osallistua arvontaan mistä päin Suomea tahansa, palkinto postitetaan onnekkaalle voittajalle! Synttäriarvonta alkaa NYT ja päättyy kahden viikon kuluttua keskiviikkona 27.9.2017 klo 24.

Lisää lautapelitarjontaa löydät Suomalaisen Kirjakaupan valikoimasta täältä.

Leppoisia peli-iltoja ja tiukkaa taistelua tietäjän kruunusta!

  • Edit. Voittaja on arvottu ja häneen on oltu yhteydessä. Lämpimät onnittelut voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

107 thoughts on “Synttäriarvonta!

  1. Äkkiä kyllä unohtuvat kaikki aikanaan tuttuakin tutummat julkkikset ja poliitikot. Kiinnostaa kyllä, millaisia kysymyksiä tällä kertaa valittu 🙂

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s