Täydellistä lomapuuhaa

Kuka muistaa vielä ensimmäisen elokuvateatterikokemuksensa? Minulla se oli Uuno Turhapuro isäni kanssa. Muistan vieläkin pimeän salin, jännittyneen odotuksen ja lippukassalta ostetun karkkipussin. Ja isäni säännön: karkkeja ei saanut aloittaa ennen varsinaisen elokuvan alkua.

Nykyään leffateatterit ovat melkoisia viihdekeskuksia ja ravintolamaailmoja. On 3D-elokuvaa ja digitalisaatiota. Karkkeja myydään hyllytolkulla, saa kahvia ja skumppaa. Enää ei elokuvateatterin filminauhat katkeile kesken näytöksen.

Kino123_veturi_0189
Leffaa, kahvia ja karkkia!

Leffassa käyminen on kuitenkin edelleen mukavan kutkuttavaa. Leffateatteri tarjoaa vastapainoa tavalliselle arjelle ja kiireelle. Elokuvateatteri on kulttuurikohde siinä missä museo tai teatterikin. Leffassa vain tulee käytyä useammin. Lisäksi pimeässä elokuvateatterissa keskittyminen leffaan onnistuu huomattavasti paremmin kuin kotisohvalla. Ei tule näppäiltyä puhelinta, kukaan ei pyydä kesken kaiken lasillista vettä, pyykkikone ei piippaile. Puhumattakaan elokuvateatterin valtavasta valkokankaasta ja loppuun asti hiotusta äänentoistosta. Ja näin ollen myös kokonaisvaltaisemmasta elämyksestä.

Kino123_veturi_0195 (1)
Café Kinon kakut leivotaan paikan päällä.

Syyslomalla kannattaa suunnata leffaan! Kino123 viettää syyslomaa 20. – 29.10. ja tarjoaa silloin kaikki lastenleffat 10€ / leffa. Leffat pyörivät joka päivä, jo alkuiltapäivästä. Lego Ninjago Elokuva, Autot 3, Emoji-elokuva, Itse ilkimys 3 ja My Little Pony, valinnanvaraa kyllä löytyy!

my_little_pony_juliste_lopullinen
Kaikki lastenelokuvat koko syysloman 10€!

Itselleni oli yllätys kuulla, että erityisesti kotimainen leffatarjonta vetää ihmisiä elokuvateattereihin. Tämä syksy onkin kotimaisen elokuvan juhlaa, sekä lapsille että aikuisille. Syyskauden leffatarjonnassa on muun muassa YösyöttöNapapiirin sankarit 3 ja IkitieHeinähattu, Vilttitossu ja Rubensit veljekset ilahduttavat koko perheen elokuvassa marraskuussa.

heinis_juliste
Kotimainen koko perheen elokuva ensi-illassa 24.11.2017.

Syksyn katsotuin kotimainen leffa tulee takuulla olemaan Aki Louhimiehen Tuntematon sotilas. Minun on tunnustettava, että elokuva ei aiheuttanut itsessäni kummempia odotuksia. En edes pitänyt kovin todennäköisenä, että kävisin katsomassa sitä. Kunnes näin Tuntemattomasta sotilaasta hieman pidemmän trailerin pimeässä elokuvateatterissa.

Tuona lyhyenä aikana ehdin itkeä, nauraa, ahdistua, käydä läpi oikeastaan koko tunneskaalan. Traileri tuli iholle. Kokemus tunkeutui päähän ja sydämeen näkö- ja kuuloaistien kautta. Kotiin päästyäni kerroin kokemuksesta suu vaahdossa. ”Elokuvan näkeminen on jokaisen kansalaisvelvollisuus!” julistin tutuille ja vähän ehkä tuntemattomillekin.

ts_juliste_web_extralarge
Uusi Tuntematon sotilas on yksi Suomi 100 -juhlavuoden kohokohtia.

Tuntematon sotilas on ensi-illassa perjantaina 27.10.2017. Muista siis kansalaisvelvollisuus, käy katsomassa, äläkä koskaan unohda elokuvan tapahtumia. Tiedoksi nuorelle polvelle: elokuvan taustana ovat tositapahtumat, henkilöt puolestaan pohjautuvat Väinö Linnan samannimiseen romaaniin.

Ulkomaisista suosikeista teatterissa pyörii jo paljon hehkutettu kasariklassikon päivitys Blade Runner 2049. Loppuvuoden odotetuin ensi-ilta lienee joulukuussa tuleva Star Wars: The Last Jedi, joka muuten, uskomatonta kyllä, nähdään Suomessa kaksi päivää ennen Amerikkaa!

01a_sb_dompayoff_1sht_english
Star Wars -saagan odotettu episodi 8 tulee ensi-iltaan 13.12.2017.

Leffalippu tai -lahjakortti on aina mieluisa lahja teinille, appivanhemmille, kummilapselle, ihmiselle, jolla on jo kaikkea. On aina mukavampi antaa mieluisia elämyksiä turhan tavaran sijaan.

Monipuolista ja viihdyttävää leffasyksyä!


Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s